China 2

Lieve allemaal,

We zitten nu iets meer dan drie weken in China en hebben in die tijd duizenden indrukken opgedaan en duizenden kilometers gereisd, althans zo voelt het.

Na een ruime week Beijing zijn we met de trein naar Guilin gereisd, in de trein van Shanghai naar Beijing had een in Parijs wonende chinees ons deze tip gegeven. Het treinkaartje bemachtigen voor dit traject van bijna 24 uur was een belevenis op zich. Heel China is namelijk in de ban van Spring Festival, Chinees nieuwjaar. In de krant stond dat in de vier weken rond dit feest meer dan een miljard reizen per trein plaatsvinden... Na een heel vroege ochtend op het station met een briefje met wat tekens erop gewacht te hebben, waren we de trotse eigenaren van twee kaartjes. Het voelde als of we een kaartje voor een of ander concert hadden bemachtigd, ook de chinezen waren echt blij met hun kaartjes, ze huilden nog net niet van blijdschap.

Ondertussen leren we de chinezen veel beter kennen. We herkennen zowaar aan hun uiterlijk waar ze ongeveer vandaan komen. Ook hebben we door wanneer we worden afgezet (niet meer dus) en wanneer we een Westerse prijs betalen, we denken het afdingen onder de knie te hebben! Robin is met zijn blonde haar en grote neus (ze noemen alle westerlingen trouwens Grootneus) een wandelende attractie. Soms komen mensen (vooral vrouwen) spontaan naar ons/hem toe om een praatje te maken (veelal in het vloeiend Chinees) en om op de foto te gaan.

Guilin is sprookjesachtig mooi. De stad is omringd door zogenaamde Karstbergen. Er zijn vele parken met prachtige uitzichten van en over de stad. Ook hebben we een excursie naar de terrasvelden in de bergen gedaan en daar enkele bergdorpen bezocht. Vandaag hebben we een cruise over de Li rivier gemaakt en Yangshuo bezocht, de foto's zeggen genoeg.

Na ongeveer een week Guilin en omgeving, vertrekken we morgen richting Nanning. Daar blijven we een nachtje en nemen gelijk de trein naar Vietnam. Daar gaan we na Hanoi een rustig strandje opzoeken om even bij te komen van alle indrukken van de afgelopen weken.

Bedankt voor alle berichtjes op het gastenboek en alle lieve mailtjes,

we vinden het erg leuk om te lezen!

Veel liefs,

Robin & Avalon

Laatste foto's

Reacties 7

Leonie 08-02-2010 15:21

Haha Robin de playerrr! Arme Av..
Enjoy! Liefs!

robincozijnsen 08-02-2010 21:41

mgeniet van julleverhalen begrij dat avalon weeropgeknapt is decruise zalwel weer een hele belevenis zijn van verre genieten we mee tot devolgende berichten veel liefs oma en opa c.

Jules 09-02-2010 00:32

Leuk om te lezen! Ik blijf jullie volgen op jullie prachtige trip =D

X

Jules

Atie 09-02-2010 13:47

leuk hoor om jullie zo te volgen

Patrick 14-02-2010 13:57

Leuk, leuk!

En de volgende fotoserie wil ik zon zien haha. Geniet ervan, jullie hebben het naar je zin zo te zien. Goed zo!

Ciao!

PS. Geloof het of niet, maar (ook) hier sneeuwt het nog steeds...

Laura 19-02-2010 08:30

Wil nog wel de verhalen over het afzetten horen! Goed om te horen dat jullie je zo vermaken!

Heb nog geprobeerd te smsen en toen bedacht dat je je abonnement hebt stop gezet. Het is in ieder geval TNT geworden!

Geniet,
xx

ttt 20-02-2010 15:33

Ben zonder jullie toch nog jarig geworden. Ik weet dat de beertjes regelmatig aan me denken. liefs de draakchinees in het jaar van de tijger

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer