Maleisie


Lieve allemaal,

Na een viertal weken heerlijk te hebben gerelaxed op de Thaise eilanden zijn we op 28 mei vanaf Krabi naar Kuala Lumpur gevlogen. Een nieuw land is altijd weer spannend! Na hier ongeveer 3 weken te hebben doorgebracht kunnen we wel stellen dat Maleisie de al hoge verwachtingen heeft overtroffen!

We maakten een beetje een valse start toen we in KL in ons hotel aankwamen. Het orange.com hotel zag er op de plaatjes heel leuk uit, maar in werkelijkheid was het kamertje 2x2 meter met een stapelbed! De muren waren van papier, dus telkens als er iemand door de gang liep werd je wakker. Echt een vreselijk hotel! De volgende dag hebben we meteen maar lekker de toerist uitgehangen door een hop-on-hop-off bus te nemen, heel makkelijk en erg leuk! Hoogtepunten van de rondrit waren de Petronas-torens (echt heel gaaf!) en het KL bird park. In dit park vliegen de mooiste tropische vogels gewoon vrij rond, erg mooi fotomateriaal!  De volgende dag zijn we heel vroeg in de rij gaan staan om kaartjes te krijgen voor de skybridge. Elke dag wordt er een beperkt aantal kaartjes uitgedeeld, dus is het daar 's ochtends vroeg een enorme chaos. Het 2 uur in de rij staan werd echter beloond toen we om 16:30 op de brug tussen de 2 torens over de stad uitkeken.

Na 2 dagen in de stad te hebben doorgebracht werd het tijd voor weer wat rust, dus hebben we de bus naar het oudste regenwoud ter wereld genomen, Taman Negara. De laatste 30 km naar het park was een prachtige boottocht, waar we langs de oevers aapjes in bomen zagen klimmen en allerlei tropische vogels vlak over ons heen vlogen. Het leek wel een reclame van het Wereld Natuur Fonds. De volgende dag zijn we expres niet met een gids het park gaan verkennen, omdat je in een grote groep minder kans hebt om beestjes te zien. Onze keuze werd meer dan beloond! Na ongeveer 2 uur lopen stond er opeens een enorme vogel op het pad. De voorkant van de vogel leek op een eend, maar de achterkant was net een pauw, echt heel bizar! Daarbij kwam dat het geluid dat 'het ding' maakte ronduit angstaanjagend was. Toen we een uurtje later weer terug bij het hoofdkwartier waren en de foto's aan de rangers lieten zien vertelden zij ons dat we erg veel geluk hadden gehad om deze bijzondere vogel te hebben gezien!

Omdat we zoveel dingen willen zien in Maleisie zijn we al snel weer uit het park vertrokken en naar de Perhentian Islands gegaan, twee tropische eilanden aan de oostkust van Maleisie. Hier kun je niet alleen heerlijk op het strand liggen, maar ook fantatstisch snorkelen, zo hadden we gehoord. Dit bleek ook wel toen we de volgende dag op tour gingen. De eerste stop was shark Bay. Nu dachten wij dat we misschien ergens in de verte een schattig haaitje van 50 cm konden zien, maar dat bleek verkeerd gedacht. In het water zwommen we met niet minder dan 7 haaien, en geen kleintjes, gewoon jongens van 1,5 meter! Na deze unieke ervaring gingen we op weg naar Turtle bay, waar we het geluk hebben gehad om met 2 van deze prachtige beesten te mogen zwemmen, echt fantastisch!!

Weer helemaal opgeladen (voor zover je daarvan nog kunt spreken na 4,5 maanden op reis), zijn we een paar dagen later vertrokken naar Kota Bharu, ean stad in het uiterste noorden van Maleisie. Deze stad lag een beetje "off the beaten track", dus weinig toeristen! De stad was leuk, maar niet heel bijzonder, dus zijn we al vrij snel weer vertrokken. De Cameron Higlands waren de volgende bestemming. Omdat deze highlands op ongeveer 1500 meter hoogte liggen is het hier heerlijk koel, een welkome afwisseling voor ons! Hier hebben we een aantal dagen heerlijk gewandeld tussen prachtige theeplantages, het leek net alsof we in een Lipton-reclame waren beland!

Nu zitten we weer in KL, waarvandaan we vanmiddag naar Borneo vliegen. Borneo schijnt qua flora en fauna heel bijzonder te zijn, we zijn benieuwd!

Laatste foto's

Reacties 2

Boudewijn 15-06-2010 12:48

Het ziet er weer top uit jongens! Echt mooi dat maleisie! En op die thee plantages was dat nou Liberthee?? haha

Groet,

Bou

Sanne 19-06-2010 20:55

Wouw. Wat een prachtige plekken bezoeken jullie toch! Klinkt geweldig!
Av, op mijn verjaardag kreeg ik een smsje dat iemand net terug was uit de jungle maar wel had gezongen. Was dat smsje van jou? Ik ben nummers kwijt door nieuwe telefoon (waaronder die van jou). Ik heb ook aan je gedacht op je verjaardag, weliswaar niet in de jungle ;-). Ik kijk uit naar de Borneo verhalen!

Groetjes!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer